Regulament Studentul Anului 2015

Art. 1. Organizator

Organizatorul competiției „Studentul Anului” este asociația studențească Voluntari pentru Idei și Proiecte. Ne găsiți la www.studentulanului.ro sau la numarul de telefon 0755 283 714 – Diana Ologeanu.

Art. 2. Condiții de participare

2.1. Participanții se vor înscrie pe site-ul proiectului, prin completarea formularului de aplicare aferent categoriei de concurs pentru care doresc să concureze.

2.2. Sunt considerați eligibili studenții sau masteranzii cu vârste cuprinse între 19 – 27 ani, de naționalitate română, înscriși la Universitățile din România, la cursurile de zi (buget sau taxă) al unei facultăți de profil aferentă categoriilor de concurs ale ediției 2015 a proiectului „Studentul Anului”.

2.3. Pot participa studenții care sunt înscriși la universitățile din România și beneficiază de o bursă ERASMUS, cu mențiunea că aceștia se angajează să fie prezenți în România, la Gala de Premiere, în cazul în care sunt desemnați finaliști. Atunci când trimit formularul de aplicare, menționează în scris, în corpul e-mailului, faptul că își iau angajamentul de a fi prezenți la evenimentul ce încheie competiția.

2.4. Membrii și alumnii organizației „Voluntari pentru Idei și Proiecte” nu sunt considerați eligibili pentru a participa la acest proiect, din motive de obiectivitate.

2.5. Lucrările aferente categoriilor de concurs vor fi rezolvate individual, iar nominalizările pentru acordarea premiilor și a distincției Studentul Anului se vor face pentru cei înregistrați în formularul de înscriere.

2.6. Studentul Anului este un proiect ce urmărește multiple direcții de dezvoltare ale participanților și de aceea luăm în considerare:

- Proba de concurs – 70%

- Activitatea curriculară și extracurriculară – 30%

2.7.  Stabilirea câștigătorilor va fi efectuată de un juriu de specialitate format din membri ai companiei partenere, profesori universitari sau specialiști din domeniu, iar hotărârea lor reprezintă decizia finală, fără drept de contestație.

2.8. Organizatorii competiției își rezervă dreptul de a descalifica un aplicant, în condițiile în care acesta nu respectă cerințele, respectiv regulile de redactare a temelor de concurs specificate în cadrul formularului de aplicare.

2.9. Studenții care aplică la proiect au cunoștință de faptul că datele lor vor fi preluate de companiile partenere.

 

Art. 3. Desfășurarea competiției

3.1. Înscrierea se va realiza pe baza completării formularului de aplicare, specific fiecărei categorii a concursului, până la data de 24 mai 2015.

3.2. Jurizarea lucrărilor se va realiza în perioada 25-29 mai, iar anunțarea finaliștilor va avea loc în intervalul 1-3 iunie, telefonic; în cazul unui răspuns negativ, în intervalul 4-11 iunie vom mai reveni cu un e-mail, urmând ca în decurs de 2 săptămâni de la oferirea răspunsului pe adresa de e-mail să vă oferim un feedback relevant din partea juriului.

3.3. Prezența la Gala de Premiere  este necesară din partea fiecărui finalist în parte, indiferent de categoria pentru care a intrat în competiție.

3.4. Un student poate participa la această ediție Studentul Anului, indiferent dacă în trecut a mai participat sau nu la proiect.

3.5. Un student va fi descalificat în condițiile următoare:

 – În cazul în care lucrarea îi este identificată ca fiind plagiată.

 – În cazul în care nu respectă regulile de redactare specificate în cadrul formularului de aplicare.

 – În cazul în care nu depune formularul de aplicare până la data de 24 mai, ora 23:59.

 

Art. 4. Desemnarea câștigătorilor și premierea

4.1. Fiecare din cei 5 clasați în topul finaliștilor va primi diplomă de participare.

4.2. Cei 3 câștigători vor fi desemnați în cadrul Galei de Premiere, care va avea loc pe 8 iunie.

4.3. Jurizarea se va face pe bază de punctaj, notă calculată ca medie între procentele de 70% și 30%, acordată de fiecare membru al juriului.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>