IT

Partener: 

Bitdefender

Proba de concurs: Detectarea problemelor de trafic într-o capitală a lumii 

 

Se alege o capitală a lumii și se creează o aplicație care detectează incidentele din trafic de orice fel (ex: semafor stricat, accident, masină parcată pe banda de sens, etc) și zonele cu risc crescut de apariție a unor astfel de incidente. Se poate folosi orice sursă de date online(servicii web, blog-uri, newsletters) sau pot fi simulate surse de informații diverse cum ar fi camere web, pietoni, polițiști, motocicliști, bicicliști, semafoare cu acționare manuală, drone etc.

De asemenea, se implementează o aplicație pe mobile (Android, iOS sau Windows Phone) care în urma detecției unui incident, trimite indicații participanților la trafic despre problema apărută și zonele pe care trebuie să le evite. Administratorii sistemului vor putea vizualiza probabilitatea de apariție a incidentelor în viitorul apropiat (ex: 1 zi, 1 sapt, 2 sapt, 1 luna, 3 luni etc.) într-o anumită zonă de pe hartă.

Sursele și binarele aplicației pot fi trimise printr-un link Dropbox, Google Drive etc. Sursele din partea de server trebuie trimise, alături de datele serverului unde rulează.

Candidați eligibili: 

1. Sunt considerați eligibili studenții sau masteranzii cu vârste cuprinse între 19 – 27 ani, de naționalitate română, înscriși la Universitățile din România, la cursurile de zi (buget sau taxă) al unei facultăți de profil aferentă categoriilor de concurs ale ediției 2015 a proiectului „Studentul Anului”.

2. Pot participa studenții care sunt înscriși la universitățile din România, și beneficiază de o bursă ERASMUS, cu mențiunea că aceștia se angajează să fie prezenți în România, la Gala de Premiere, în cazul în care sunt desemnați finaliști, la sfârșitul lunii Mai.

3. Studentul Anului este un proiect ce urmărește multiple direcții de dezvoltare ale participanților și de aceea luăm în considerare:

- Proba de concurs – 70%

- Activitatea curriculară și extracurriculară – 30%

 

Premiile categoriei IT

Locul I – 1500 de euro

Locul II – 500 de euro

Locul III – 300 de euro

 

Vrei să participi la concursul sponsorizat de British Council România și să câștigi 200 de euro, pe lângă premiile categoriei ?  Află mai multe detalii aici. 

 

Descarcă aici formularul de aplicare pentru IT.

 

 Jurizarea:  (în lucru)
Perioada de înscriere se termină pe data: 24 mai (s-a prelungit cu o săptămână)

Înscrie-te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>